Банкеръ Daily

Новини

От ДПС са против министърът на образованието да може да спира процедури по присъждане на научна степен

Наблюдаваме един доста несполучлив опит за манипулиране на общественото мнение от страна на вносителите на Закона за развитие на академичния състав в лицето на министър Сергей Игнатов, коментира Лютви Местан от ДПС. Според Игантов, който е за този закон е модерен, а който е против е ретрограден, коментира още Местан.
Както е известно поредното президентско вето, подкрепено от ДПС, е за Закона за развитие на академичния състав. Местан изтъкна, че ДПС е подкрепило всичко модерно в този закон, каквото например е закриването на Висшата атестационна комисия например. В същото време съпартийците на Доган са категорично против министъра еднолично по свое усмотрение и своя инициатива да може да спира процедури по присъждане на научна степен. По думите на Местан, този свръхконтрол, който се дава на министъра е абсолютно недопустим и именно по отношение на него законът е по-ретрограден от предишния. ДПС категорично се противопоставя на мярката Дянков.
Хасан Адемов коментира, че тя прехвърля отговорностите на държавното обществено осигуряване върху работника. Според него фактът, че в други европейски страни има практика третият ден от болничния да е за сметка на работодателя, не може да бъде състоятелен, защото у нас хората са с много по-ниски доходи. От ДПС не са съгласни и с идеите на кабинета по отношение на платения годишен отпуск, защото това за тях е лишаване на работници от вече придобити права. Днешните коментари от страна на Синята коалиция относно прогнозите на правителството за вдигане на ДДС-то, от партията посрещнаха с отговор, че вече не знаят дали да вярват на Симеон Дянков, дали на премиера Борисов или на г-жа Бориславова, която в интервю е призовала данъка да не се вдига.

Facebook logo
Бъдете с нас и във