Банкеръ Daily

Новини

От днес е в сила договорът за концесия на пристанищен терминал Видин -Север и пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин

От 20 октомври е в сила договорът, подписан между Параходство Българско речно плаване АД и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, относно концесия на услуга върху пристанищен терминал Видин -Север и пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин, които части от пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин. Информацията е от компанията чрез сайта на БФБ-софия. Договорът е за срок от 30 години.
Параходство Българско речно плаване е с утвърдена позиция сред превозвачите на дунавския транспортен пазар, като обслужва товарооборота на крайдунавските страни и транзита между Западна и Източна Европа, от Сулина и Констанца на Черно море до Майнц на река Рейн.
Параходството разполага със собствен флот, състоящ се от: кораби - тласкачи (тип 1740 к.с., тип 2400 к.с. и тип 3150 к.с.), влекачи - маневрени и спомагателни, фериботна платформа Бдин за превоз на пътници и моторни превозни средства и пътнически кораби за разходка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във