Банкеръ Daily

Новини

ОТ БДЖ ПУСКАТ ВТОРИ ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК ОТ СВИЛЕНГРАД ДО ПЛОВДИВ

От днес „Български държавни железници” ЕАД увеличават състава на пътническия влак от Свиленград до Пловдив, съобщиха от компанията. До момента този влак се движеше в състав от една двувагонна дизелова мотриса „Дезиро”, но поради нарастване на пътникопотока от гара Димитровград, железопътният превозвач осигурява втора двувагонна дизелова мотриса. По този начин се предоставя двойно по-голям брой на седящите места във влака. От Свиленград до Димитровград, влакът ще се обслужва, както досега от една двувагонна дизелова мотриса „Дезиро”, а допълнителната втора мотриса „Дезиро” ще бъде включена в състава на влака от гарата в Димитровград.
„Български държавни железници” ЕАД напомнят на своите клиенти, че до 13-ти декември е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Крумово и Първомай във връзка с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на железопътната линия между Пловдив и Свиленград. По тази причина не е възможно преминаването с влак между Пловдив и Първомай. Общо четири бързи и дванадесет пътнически влака в региона се движат по съкратен маршрут и с променени разписания. Пътническият влак № 10146 от Свиленград до Пловдив е един от дванадесетте пътнически влака в региона, които се движат по съкратен маршрут. Този влак пътува само до Първомай.
За пътниците от всички бързи и пътнически влакове, които се движат по съкратен маршрут, е осигурен автобусен превоз между Първомай и Пловдив. На всеки от автобусите е поставена указателна табела за маршрута на автобуса и номера на влака, който обслужва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във