Банкеръ Daily

Новини

ОТ 8 ДО 40 ХИЛ. ЕВРО ЩЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ЗА УСЛУГИ ПО ЗАЕТОСТТА

Агенцията по заетостта ще отпуска средства за оказване на услуги за намаляване на безработицата. Ще се финансират и дейности на организации, съдействащи на безработни при преместването им в друго населено място с намерението да си намерят работа. Парите са осигурени по линия на програмата Активни услуги на пазара на труда от Световната банка и държавния бюджет. Документите за кандидатстване ще се приемат в агенцията от 11 юли.
За подпомагане на планирането на местното икономическо развитие ще се отпускат от 10 хил. до 40 хил. евро. Частни работодатели, неправителствени организации и други институции ще могат да вземат от 8 хил. до 20 хил. евро за подпомагане на безработни при придобиването на професионална квалификация. Ще бъдат обезпечени финансово и инициативи, включващи обучение на незаети лица, както и организирането на курсове на работното място.
В програмата Активни услуги на пазара на труда могат да се включат неправителствени организации, както и физически и юридически лица, регистрирани по Търговския закон. Те ще трябва да гарантират, че след предоставянето на услугата ще осигурят определен брой работни места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във