Банкеръ Daily

Новини

От 28 октомври започва изложението Алея на здравето

От 28 октомври до 1 ноември в НДК ще се проведе специализираното здравно изложение Алея на здравето, съобщиха организаторите.
Форумът се организира от Мирта Медикус ЕООД, под патронажа на министъра на здравеопазването на България - д-р Божидар Нанев, със съдействието на Министерство на здравеопазването на България, Националния център по опазване на общественото здраве и Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства, медико-санитарни и билкови препарати.
В изложението - базар ще участват над 80 фирми от сферата на лекарствените, медицинските и фитотерапевтични средства, услуги и ноу-хау, които представят природни и фитотерапевтични продукти, лечебна и билкова козметика, пчелни продукти, екологични и здравословни храни, витамини и минерали, както и съвременни тенденции в профилактиката, лечението и рехабилитацията на социално значимите заболявания.
Заедно с Алея на здравето ще се проведе и изложението Парад на шоколада. Със собствен щанд ще бъде представена и фондацията за подкрепа и интегриране на деца с увреждания в обществото И аз мога.
За посетителите са предвидени безплатни здравни и лекарски консултации, замерване на параметри касаещи наднорменото тегло, различни методи за отказване от тютюнопушенето, измервания на въглероден оксид в издишан въздух с цел ранна профилактика, скринингови измервания на костната плътност и др.
Министерството на здравеопазването ще представи по време на изложението
Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето в България и Национална програма за ограничаване на остеопорозата в България.

На тържествена церемония на 28 октомври ще се връчат и наградите Фармацевтичен Оскар - Еньо, Почетен знак и Диплома за съществен принос в областта на фармакологията, фитотерапията и фармацевтичната технология. Номинациите са в три категории: Лекарства, Продукти на природата (фитопродукти) и Журналистически принос.

Facebook logo
Бъдете с нас и във