Банкеръ Weekly

Новини

От 26 март НУРТС България ще търгува облигациите си

От 26 март започва търговията с емисията корпоративни облигации, издадени от НУРТС България АД, съобщиха от БФБ-София. Тя е в размер на 40 млн. евро, разпределени в 40 хил. броя обикновени, корпоративни, лихвоносни, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми и обезпечени книжа, с номинална стойност 1000 евро. На облигациите се присвоява борсов код: NUHA.


Проспектът за допускане до търговия на регулиран пазар беше одобрен от Комисията за финансов надзор на 22 февруари. Първичното предлагане е било частно сред определен кръг купувачи.


Компанията НУРТС България АД има лиценз за мултиплекс оператор. Дружеството е един от операторите, които могат да изграждат мрежа за цифрово радио- и телевизионно излъчване. НУРТС е водещият доставчик на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми в България. Компанията притежава мрежа от над 700 радио и телевизионни станции в цялата страна. Основни клиенти на фирмата са Българско Национално Радио, Българска Национална Телевизия, БТВ, Нова ТВ, ТВ7, Виваком, Мобилтел, Глобул, интернет доставчици и много други частни и държавни фирми.


Крайната дата за търговия на облигациите на НУРТС България е 18 септември 2017 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във