Банкеръ Daily

Новини

От 25 май започва прием на документи за подпомагане на млекопроизводителите по deminimis

От 25 май в регионалните структури на Държавен фонда „Земеделие” започва приема на документи изплащане на държавна помощ – de minimis за подпомагане на млечните ферми в условията на финансова и икономическа криза.
Подаването на заявления ще се осъществява в периода от 25 май до 18 юни. Срокът, в който ще се договарят средствата е от 12 юли до 23 юли, а самата държавна помощ ще бъде изплащана до 13 август. Това съобщиха от Министерството на земеделието.
Общият бюджет по схемата е в размер на 20 млн. лева. Държавната помощ ще се отпуска на фермери, които притежават:най- малко 5 броя биволици, най- малко 10 броя крави (ферми І –ва, ІІ-ра и ІІІ-та група), най- малко 50 броя овце-майки, най- малко 50 броя кози майки, най- малко 50 броя кози - майки и овци- майки общо
Общата стойност на помощта, която може да получи едно стопанство не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро. Ако на фермата са изплатени субсидии, попадащи в регламентите по de minimis до 7 500 евро след 1 януари 2008 г., получената сума ще бъде приспадана от държавната помощ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във