Банкеръ Daily

Новини

ОТ 1-ВИ НОЕМВРИ ПРИЕМАТ МОЛБИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ

От 1 ноември 2007 година дирекциите Социално подпомагане в цялата страна ще започнат да приемат молби за целеви помощи за отопление. През миналата година сумата бе 32.23 лева, която бе определена за отопление на природен газ със заповед на министрите на труда и социалната политика и на икономиката. Тези пари покриваха разходите за 50 кубически метра газ на месец.
Новата парична равностойност на социалната помощ за зимния сезон 2007-2008 година ще бъде обявена от министерствата на 1 ноември.
В момента цената на 1 киловатчас енергия, получена от природен газ, е 7.03 стотинки. Цената на киловатчас от нафта е 20 стотинки, а от пропан бутан - около 16 стотинки. Електренергията струва около 10 стотинки през нощта и около 16 стотинки на киловатчас през деня. Поради тази причина природният газ остава най-евтиният енергоизточник, заради ниската си цена спрямо останалите енергоносители и заради високата си калоричност. Освен това няма разходи за товаро-разтоварни работи, за подгряване и съхранение, както и загуби от разливи на гориво.

Facebook logo
Бъдете с нас и във