Банкеръ Daily

Новини

От 1 септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

От 1 септември започва прием по схемата bdquo;Училищно млякоrdquo;, съобщи Държавен фонд bdquo;Земеделиеrdquo;. Кандидати могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, които представят едно или повече учебни заведения. Заявки за одобрение се подават в областните дирекции на Фонда по местонахождение за училищата и по адресна регистрация за останалите кандидати. Приемът ще бъде отворен до 30 септември.


Разплащателната агенция субсидира максимално количество от 0,25 литра мляко на ден за дете. То задължително се предоставя в опаковка за еднократно ползване и на етикета ясно трябва да е изписано неговото количество и срокът на годност. Същото се отнася за сиренето и кашкавала, които се дават на децата. Ако се предлагат сандвичи, те трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено количеството млечeн продукт. Схемата не подпомага мляко и млечни продукти за приготвяне на ястия.


Размерът на помощта, която Европейската комисия отпуска, варира между 16.34 и 138.85 евро за 100 кг. млечен продукт в зависимост от тяхната категорията.


Схемата bdquo;Училищно млякоrdquo; има за цел да възпита в децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. В обхвата й влизат всички предучилищни, начални и средни училища, независимо дали са държавни или частни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във