Банкеръ Daily

Новини

Осъдиха варненец само на 4 години затвор за отвличане

Само 4 години затвор получи Христо Г., един от престъпната група на Арменак Х., Добрин Т. и Енчо Г., извършили отвличане на лица и серия от принудителни действия, заплахи и побой, за да ги принудят да продават дрога за тях. Това съобщиха от Варненския окръжен съд.
Съдът призна вината на 32 годишния варненец за отвличането на Валентин Ж., извършено миналата пролет в съучастие с другите членове на престъпната група, както и за принудата, която Христо и неговите съучастници оказали на общо три лица, за да продават наркотици за тях.
Престъпленията на организираната група, създадена за разпространение на наркотици са извършени в периода март - юли 2008 година. Освен Валентин, групата е принуждавала със сила, заплахи и бой и други две лица - Милен П. и Петър Б. да продават различни видове наркотични вещества. Заради множеството идентични престъпления съдът завиши с още 6 месеца наказанието на Христо и така общият размер на присъдата, която той ще изтърпи е 4 години и половина лишаване от свобода. Съдът отне в полза на държавата 10-те телефона, открити в Христо при задържането му и го осъди да заплати близо 400 лева разноски по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във