Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА В ПЛОВДИВ ЧЕТИРИМА ДУШИ ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕСТЪПНА ГРУПА

Пловдивският окръжен съд осъди за участие в престъпна група с цел разпространение на наркотици подсъдимите Антони Стоилов, Ангел Атанасов, Светлозар Иванов и Павлина Асенова. Това съобщиха от Пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив. Четиримата бяха признати за виновни в това, че в периода от месец ноември 2008 г. до 03 декември 2008 г. в гр. Пловдив са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Ангел Атанасов. Антони Стоилов беше признат за виновен и в това, че на 03 декември 2008 г. в гр. Пловдив е придобил с цел разпространение от Ангел Я. 48 г. хероин на стойност 5787 лв.
Ангел Атанасов беше признат за виновен и в това, че на 03 декември 2008 г. в гр. Пловдив е разпространил на Антони С. хероин на стойност 5716 лв.
Светлозар Иванов беше признат за виновен и в това, че на 03 декември 2008 г. в гр. Пловдив в съучастие с Антони С. е държал с цел разпространение 1 г. хероин на стойност 70 лв.
За така извършеното от подсъдимия Ангел Атанасов престъпление му беше наложено наказание в размер на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 4000 лв.
За така извършеното от подсъдимия Антони Стоилов престъпление му беше наложено наказание в размер на две години лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 4000 лв.
За така извършеното от подсъдимия Светлозар Иванов престъпление му беше наложено наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 4000 лв.
За така извършеното от подсъдимата Павлина Асенова престъпление й беше наложено наказание в размер на една година и осем месеца условно с четири години изпитателен срок.
Стоилов и Иванов били наркотично зависими. Те употребявали хероин, като закупували голямо количество и същевременно го разпространявали на други лица. Стоилов определял срещи на своите клиенти най – често пред Окръжна болница, където бил готвач или им доставял наркотика с личния си автомобил. Иванов помагал на Стоилов при разпределянето на наркотика на дози и понякога ходел с него на срещи с клиенти.
От месец ноември 2008 г. Стоилов започнал да купува хероин на едро от Ангел Атанасов. Те се срещали най-често до родилния дом на ул. „ Весела ”. Понякога на срещите със Стоилов вместо Атанасов ходила Павлина Асенова.
На 03 декември 2008 г. Атанасов се обадил на Стоилов и му предложил да се видят да му продаде хероин. Уговорили си среща до родилния дом на ул. „ Весела ”, където Атанасов дошъл с Асенова. След размяната на парите и наркотика в автомобила, били арестувани от полицейски служители.
Бил извършен обиск в домовете на подсъдимите и бил намерен останалия хероин.
Подсъдимите се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.
Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във