Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА УСЛОВНО НА ЕДНА ГОДИНА БИВШ СЛЕДОВАТЕЛ

На една година лишаване от свобода с тригодишно отлагане на изтърпяването й осъди беше осъден бившият следовател (6 РПУ) Борис Владимиров от състав на Софийски градски съд. Това съобщиха от пресцентъра на съда.
Съдът го призна за виновен за това, че на 6 декември 2005 година е поискал и на следващия ден получил от Тодор Илиев сума в размер на около петстотин лева (495.58 лв), за да прекрати издирване спрямо него. Обвинението, повдигнато към Владимиров от прокуратурата, беше за подкуп от длъжностно лице, а исканата присъда – три години лишаване от свобода с две години изпитателен срок и глоба в трикратен размер на исканата сума. Съдът отхвърли обвиненията за подкуп и квалифицира деянието като обикновена измама, тъй като Владимиров е въвел в заблуда Илиев, че е в длъжностните му правомощия въздействие за прекратяване на производството и издирването спрямо него. По искане на защитата на подсъдимия съдебното заседание премина при закрити врата заради изнасянето и на класифицирана информация.
Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в петнадесетдневен срок от произнасянето й. Мярката за неотклонение на Владимиров – подписка – остава в сила и подлежи на обжалване в седемдневен срок пред САС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във