Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА УБИЕЦ ОТ ПЛОВДИВ НА 8 ГОДИНИ ЗАТВОР

Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на осем години лишаване от свобода подсъдимия Красимир Милков на 38 години, съобщиха от съда. Милков бе признат за виновен в това, че на 19 септември 2007 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил 44 - годишната Сийка Кехайова.
Красимир Милков и свидетелката Мария Дрянкова имали интимна връзка от 2004 г. През 2005 г. подсъдимият напуснал работа като механик във военно поделение и започнал да злоупотребява с алкохол и да упражнява насилие върху нея. Това принудило Дрянкова да прекрати връзката през март 2007 г.
На 19 септември 2007 г. Дрянкова и нейна приятелка –пострадалата Кехайова посетили заведението „ При Трангоза ” в кв. „ Кършияка ”. На тръгване срещнали Милков, който излизал от отсрещното заведение „ Ореха ”. Там изпил около 500 г. ракия. Той се опитал да проведе разговор с Дрянкова, но тя отказала. Тогава той тръгнал след двете жени. Така стигнали до входа на Дрянкова. Тя се качила в апартамента си, а Кехайова останала на входната врата, за да попречи на Милков да влезе. Ядосан от отказа й да го пусне във входа и от настояванията й да остави приятелката й на мира, Милков извадил кухненски нож от якето си и я наръгал в гърдите. После избягал. Кехайова починала от острата загуба на кръв.
Подсъдимият бе осъден да заплати на двете деца на пострадалата сумата от общо 36 000 лв. за причинените им от деянието неимуществени вреди.
Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.
Наказанието ще се изтърпява при първоначален “ строг “ режим.
Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във