Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА ТРИМА ЗА УБИЙСТВО

Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на по седемнадесет години и шест месеца лишаване от свобода Атанас Димитров /43 г./, и Господин Димитров /25 г./. Третият подсъдим по делото, непълнолетният Шмильо Димитров /17 г./ беше осъден на седем години и шест месеца затвор.
Тримата бяха признати за виновни в това, че на 16.09.2006 г. в с. Градина в съучастие умишлено са умъртвили Ангел Янков, като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост. Това съобщиха Пловдивският окръжен съд.
Атанас Димитров е баща на Господин Димитров и Шмильо Димитров. Той живеел със своето семейство в с. Градина. Пострадалият Ангел Янков бил техен съсед, който бил от малкото роми в квартала включени в електропроводната мрежа. С негово съгласие от къщата му към съседни къщи бил прекаран проводник и той ги снабдявал с ток. Атанас и Господин Димитрови също се снабдявали с ток от него, като уговорката била Атанас Димитров да плаща по 25 лв. всеки месец, а Господин Димитров по 15 лв. През септември обаче Ангел Янков заявил, че сметката е по– висока и решил да поиска още пари. След като подсъдимите отказали, Янков дръпнал жицата, с която се захранвал тока и си тръгнал. По -късно вечерта той отново отишъл в къщата на Димитрови и започнал да удря с брадва по керемидите. Ядосани от този факт тримата подсъдими го причакали пред дома му, въоръжени с брадви и лопати и го пребили до смърт.
Атанас и Господин Димитрови ще изтърпяват наказанията си при първоначален “ усилено строг “ режим, а Шмильо Димитров при „общ режим”.
Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд

Facebook logo
Бъдете с нас и във