Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА ПЛОВДИВСКА ПРЕСТЪПНА ЗА ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ

Пловдивският окръжен съд осъди за участие в престъпна група с цел разпространение на наркотици подсъдимите Уаддах Къддо, Илия Хубчев и Недялко Мерджанов, съобщиха от съда.
Те бяха признати за виновни в това, че са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Уаддах Къддо и Божидар Апостолов и са държали с цел разпространение 57.032кг амфетамин на стойност 1 710 960 лева.
За така извършените от подсъдимите получиха наказание от по 6 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 100 000 лева.
Уаддах Къддо е с двойно българско и сирийско гражданство, женен за българска гражданка и живее в с. Кадиево. В началото на месец юни 2008 г. подготвил трафик на 57 кг. наркотични вещества – амфетамини от България за Сирия. Чрез приятелството си с Божидар Апостолов осигурявал възможността за доставяне на амфетамини, като се обърнал към Недялко Мерджанов, който трябвало да осигури за транспортирането на наркотика с ТИР, собственост на фирма „ БИБТЕКС – А ” ЕООД, където Мерджанов работел. Мерджанов уговорил Хубчев да извърши курса вместо него и той се съгласил.На 30.06. 2008 г. Хубчев потеглил за Сирия. Около 3 часа сутринта на 1 юли 2008 г. пристигнал на ГКПП „ Капитан Андреево ”, където служителите на митницата установили още с първоначалния преглед на камиона, че не е запечатан по установения ред, след което бил открит и амфетаминът. Подсъдимите се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във