Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА НАСИЛНИК ОТ ГАБРОВО НА 4 ГОДИНИ ЗАТВОР

Габровският районен съд осъди 28-годишният Р.М. от Севлиево на 4 години и 4 месеца лишаване от свобода за изнасилване на непълнолетна и опит за грабеж, съобщиха от пресцентър на съда.
На 12 октомври миналата година около 22.00 ч., в Габрово, обвиняемият насилил непълнолетно момиче, като използвал сила и заплахи. Същия ден и на същото място е направил опит да отнеме мобилен телефон на стойност 216 лв. от непълнолетното момиче, отново с употреба на сила и заплахи. За двете престъпления подсъдимият получи общо наказание от 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, увеличено с още 1 година и 5 месеца. Тъй като престъпленията са били извършени от подсъдимия в изпитателния срок на предишно наказание от 11 месеца лишаване от свобода по присъда на Севлиевския районен съд, подсъдимият ще трябва да изтърпи и тях при първоначален общ режим.
Р.М. е осъден да заплати на пострадалата обезщетение в размер на 6 000 лв., за претърпени неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово в 15-дневен срок. Делото бе гледано по съкратената процедура и при закрити врати

Facebook logo
Бъдете с нас и във