Банкеръ Daily

Новини

ОСЪДИХА НА 4 ГОДИНИ И 6 МЕСЕЦА МИТЬО ОЧИТЕ

4 години и 6 месеца е присъдата на Димитър Желязков след постигнато споразумение между обвиняем и прокуратура. Според прокурора Светозар Костов, подобно дело е без прецедент у нас. При изключителни мерки за сигурност днес в Бургаския окръжен съд започна делото срещу сочения за наркобос на Южното Черноморие – Димитър Желязков-Очите и неговата група.
В 9.30 часа съдията по делото Даниел Марков даде началото на процеса по одобряване на споразуменията, подписани от държавното обвинение - от една страна, и Димитър Желязков заедно с 11 от неговите сподвижници - от друга. Според Илиян Илиев - адвокат на Митьо Очите, срещу клиента му няма никакви доказателства, но заради перспективата това дело само на първа инстанция да продължи поне 5 години, се стигнало до решението да приемат подобно споразумение.
Прокурорът по делото Светозар Костов бе категоричен: “Предвидено е наказание “лишаване от свобода” от 5 до 15 години. Ние сме се споразумяли за малко по-малко наказание, а какви мотиви имаме ще коментираме след делото”.
В споразумението е включен и текст – да бъдат конфискувани иззетите при задържането на Желязков мобилни телефони и 18 000 долара, предаде БНТ. Той се призна за виновен пред съда и допълни, че се отказва от правото си на съдебен процес в общия ред. След него същото направиха и останалите от групата. Десетте месеца, прекарани в ареста от Димитър Желязков ще бъдат приспаднати от присъдата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във