Банкеръ Daily

Новини

ОСТАВИХА В АРЕСТА ОБВИНЕНИЯ ЗА УБИЙСТВОТО НА ВАРНЕНСКАТА СТУДЕНТКА

Георги Цветанов, обвинен за убийството на 21-годишната студентка от Икономически университет във Варна Радостина Евтимова ще остане в ареста. Това съобщиха от пресслужбата на съда. Варненският окръжен съд днес отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение. След като месеци наред обвинения в бруталното убийство младеж отказва да разговаря дори със защитниците си, днес той направи неочаквани изявления пред съда. Имал съм любовна връзка със жертвата. Нямам мотив за това убийство. Имаше трето лице, което ме нападна. Не искам да вземам чужд грях” - Тези изявления на 21-годишния състудент на Радостина не разколебаха по никакъв начин обоснованото предположение на съда за авторството на жестокото убийство, станало в началото на месец март тази година в жилище на ул. Мир във Варна. Събраните в хода на разследването гласни и други материали, както и резултатите от многобройните експертизи, водят съда към обоснования извод, че Георги е съпричастен към тежкото престъпление. Днес представителят на държавното обвинение заяви, че досъдебното производство е към края си. Има вероятност спрямо Георги да бъде повдигнато и друго обвинение за тежко престъпление.
Адвокатите на обвиняемия днес представиха пред Варненския окръжен съд опасенията си, че разговорите им с Георги в следствения арест се водят през пластмасова преграда и се подслушват чрез телефонната слушалка. Според защитниците се нарушавал принципа на неприкосновеността на разговорите между адвоката и повереника му, гарантиран от Конституцията на Република България. Съдът е категоричен, че такова подслушване не бива да се извършва, но всички въпроси, свързани с вида на стаята за разговори и техническите средства, чрез които те се извършват са от компетенциите на администрацията на Министерство на правосъдието и Главна дирекция Изпълнение на наказанията.
В рамките на днешния съдебен контрол върху мярката за неотклонение на Георги Цветанов, Варненският окръжен съд остави без уважение молбата на защитата. Ако бъде обжалвано, днешното определение на Варненския окръжен съд ще се разгледа от Варненския апелативен съд на 23 юни от 11,00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във