Банкеръ Daily

Новини

ОСТАВИХА В АРЕСТА ОБВИНЕНИ ЗА СВОДНИЧЕСТВО В ТУЛУЗА

Варненският окръжен съд остави в ареста 35-годишния Орлин Данаилов и сестра му Азиме Селим на 37 години от Долни Чифлик. Те са обвинени от френската прокуратура в тежка форма на сводничество и трафик на жени, склонявани да проституират в района на Тулуза. Решението на магистратите е на основание Европейска заповед за арест, издадена на 22 юни тази година.
По-малкият на задържаните Севдалин Данаилов на 31 години, срещу когото има повдигнати абсолютно същите обвинения, беше предаден на френските съдебни власти още през август тази година. Срещу Орлин, Азиме и Севдалин във Франция се води наказателно производство за склоняване към проституция и трафик на хора.
Градският прокурор на Тулуза ги обвинява, че през периода декември 2004 - до 2005 година, в съучастие са изпращали жени в района на френския град, като са ги принуждавали да проституират. Българките редовно превеждали пари за Орлин и Севдалин чрез Western Union, или чрез сестра им Азиме, която била техен посредник.
Максималното наказание, което френският закон предвижда за това престъпление е 10 години лишаване от свобода и 1 500 000 евро глоба. Днес в хода на съдебното заседание Орлин Данаилов декларира готовност доброволно да бъде изпратен във Франция, където вече е по-малкият му брат. Тази декларация съдът ще разгледа в следващите 7 дни, когато бъде насрочено заседание, за разглеждане на Европейската заповед за задържане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във