Банкеръ Daily

Новини

ОСТАВИХА В АРЕСТА ГРУПА ФАЛШИФИКАТОРИ

Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение “задържане под стража “ взети от Пловдивският окръжен съд по отношение на Георги П., 40г., Васил К., 44 г., Иван С., 34 г., Стефан Т., 38 г., Иван А., 35 г., Ленко П., 45 г., Гарабис С., 22 г. и Димитър Д., 44 г. Toва съобщиха от пресслужбата на съда.
Срещу тях са повдигнати две обвинения за това, че :
През периода 18 юни 2007 г. – 22 ноември 2007 г. в гр. Пловдив са участвали в организирана престъпна група – престъпление по чл.321, ал.2, НК
През периода началото на ноември 2007 г. – 22 ноември в гр. Пловдив в съучастие са държали и укривали предмети, материали и оръдия, предназначени и послужили за съставяне и преправяне на български документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, лични и регистрационни данни– чл.308, ал.7, вр. с ал.2, НК.
Апелативният съд намери, че първоинстанционният съд правилно е преценил, че са налице основанията, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. На първо място от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършили деянията. Те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. Съдът прецени, че съществува реална опасност осмината да извършат друго престъпление. Шестима от тях са вече осъждани с влезли в сила присъди, а срещу Димитър Д. има две висящи наказателни производства. Васил К. е единственият без присъди и висящи производства срещу него.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във