Банкеръ Daily

Новини

Остават броени дни до края на конкурса за дизайн на домашен контейнер на Екопак

Конкурсът за дизайн на домашен контейнер, организиран от Екопак България, който стартира на 12 януари е към своя край. Крайният срок за изпращане на проектите е до 10 март на адрес: гр. София, п.к. 1784, Бизнес център „Ави Сет“, бул. „Цариградско шосе“ № 60, ет. 1. Целта е да предизвика творческото, но и практично мислене на студенти и млади дизайнери, художници, архитекти и инженери да изготвят нов, удобен и практичен прототип на контейнер, който да улесни българските домакинства в процеса на разделно събиране на отпадъци.
Специализирано жури ще избере петте най-добри идеи, които ще бъдат представени в сайта на Екопак и всеки ще може да гласува за своя фаворит. На финала на конкурса ще бъде отсъдена една първа награда на стойност 3000 лв., една втора награда от 1500 лв. и награда на публиката от 500 лв. за проекта, събрал най-много онлайн гласове. Допълнителна награда за проекта, спечелил първото място е, че Екопак ще организира неговото производство.
След проведени анкети сред граждани като един от основните проблеми за тях се открои липсата на удобства да събират разделно отпадъците от опаковки в дома си. Това беше и основната причина за организирането на конкурса. Той е част от разнообразните инициативи с които организацията информира и мотивира жителите да събират отпадъците си разделно. Разделянето на отпадъците още от дома ще улесни домакинствата при правилното изхвърляне на опаковките в трите цветни контейнера от общинските системи и ще подпомогне увеличаването на количествата събирани годни за рециклиране суровини. Екопак силно вярва в успеха на конкурса и в неговия принос за промяната на старите навици и отношението към околната среда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във