Банкеръ Daily

Новини

Основният свидетел по делото срещу Емилия Масларова се отказа от показанията си

Основният свидетел по делото срещу Емилия Масларова - Тодор Павлов, се отказа от показанията си, че лично е носил пачки с пари на бившия социален министър, отклонени от ремонта на социалния дом в Стара Загора. По време на делото срещу Масларова и още петима души стана ясно, че в продължение на три месеца Павлов е бил защитен свидетел именно във връзка с разследването срещу тях, предаде БНР.
Днес в съдебната зала под клетва Тодор Павлов заяви, че е виждал Емилия Масларова само по телевизията, никога не й е носил пари, нито в чувал, нито в чанта. Всичко това, обаче е обратното на твърденията му от октомври 2009 година, когато пред съдия в Стара Загора, разпитан от софийски съдия, той говори за схеми, пари в брой, срещи в София, 4-5 на брой, до които той достигал, пътувайки с градски автобус от Стара Загора до София. Павлов се отрече от този разпит и обясни, че нищо от записаното от разследващите органи в него не е вярно. Именно заради тогаващите му сведения той попада в програмата за защита на свидетелите, тъй като заявил, че се страхува от евентуални действия срещу себе си от страна на двама от другите подсъдими Михаил Методиев и Венцислав Драганов. С тях Павлов е имал проблемни бизнес отношения.
Разпитът на Тодор Павлов доста оживи съдебната зала, смути прокуратурата, зарадва подсъдим и защита, той влезе в залата с тъмни очила, качулка и не позволи да бъде сниман. Емилия Масларова използва случая, за да повтори, че никога не го е виждала и цитира решение на Върховния административен съд, според което обществената поръчка за ремонта на социалния дом в Стара Загора е била законна. После попита след като това е така и след като Тодор Павлов се отказа от свидетелските си показания защо е в съдебната зала. По думите й тя е невинна в един политически процес.
Атракция в делото предизвика и появата на бившия депутат от Коалиция за България Татяна Дончева. Като адвокат тя представлява интересите на Венцислав Драганов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във