Банкеръ Daily

Новини

Осман Октай: Имиджът на Доган ще рухне след изключването на Касим Дал

Доган търси изход от политическата изолация, в която попадна след последните избори и се опитва да възстанови либералния съюз с НДСВ и по този начин да отправи послание за политическо присъствие на предстоящите избори. Това заяви пред БТВ бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай във връзка с информацията, че Доган е агитирал Симеон Сакскобургготски да се кандидатира за президент.
Всички ще искат да получат гласове от ДПС, но без Доган, смята Октай. Той прогнозира, че на президентските избори ДПС ще излъчи своя двойка кандидати, а на балотажа, в зависимост от това кой се класира на първо и второ място, Доган ще се опита да се договаря зад завесата. По думите му обаче антидоганизмът в обществото вече е много силен и никоя политическа сила не би рискувала да поиска подкрепата на Доган.
Според Осман Октай има вариант Доган да бъде елиминиран от предстоящите избори, ако му бъдат повдигнати обвинения по различни разследвания, водени срещу него от Главна прокуратура. Отделно от това има данъчни ревизии около Доган и неговите обръчи от фирми, припомни Октай. По думите му Касим Дал вероятно разполага с информация за подобни предстоящи дела срещу Доган и с това може да се обясни неговото поведение.
Според бившият зам.-председател на ДПС регионите, контролирани от хората на Доган, са нещо като феодално владение, където не действат никакви български закони. Днес големият въпрос е дали останалите политически сили в страната ще имат воля да отвоюват тези райони от контрола на Доган, каза Октай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във