Банкеръ Daily

Новини

ОЩЕ 30 МЛН. ЛВ. ОТПУСНАХА ЗА БЮДЖЕТА НА ФОНД ТЮТЮН

Министерският съвет реши по бюджета на Фонд „Тютюн да бъдат осигурени допълнително средства в размер на 30 млн. лв. за изплащане на парични премии за произведен и изкупен тютюн сортови групи „Басми”, „Каба Кулак” и „Бърлей” - реколта 2008 г., съобщиха от правителствената информационна служба.
По данни на Фонд „Тютюн”изкупеното количество тютюн от трите сортови групи възлиза на 29 478 тона, в т. ч. 27 805 тона I-III класа. Това представлява 18,44% увеличение спрямо реколта 2007 г. Общият размер на средствата, необходими за осъществяването на премирането, е 110 млн. лв., при 80 млн. лв., предвидени за целта в бюджета на МЗХ за 2009 г.
Отпуснатите допълнително 30 млн. лв. ще бъдат осигурени за сметка на одобрените средства по централния бюджет за Държавен фонд Земеделие, от резерва за непредвидени и неотложни разходи в частта на допълнителните фискални мерки, предназначени за национални програми, помощи и доплащания в областта на земеделието.
Министърът на земеделието и храните ще предложи корекция на план-сметката на ДФ Земеделие, осигуряваща запазване на ресурса, определен за национални доплащания за 2009 г. на хектар земеделска земя и за животновъдството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във