Банкеръ Daily

Новини

ОРГАХИМ НАВЛИЗА НА ПАЗАРА НА БОИ ОТ ТОП СЕГМЕНТ

Оргахим навлезе на пазара на бои от топ сегмента с новата си луксозна боя Леко Gold, съобщиха от компанията. Така българският лидер се превърна в първата компания от бранша, решила да промени схващането за средно позициониране на българската продукция на пазара.
Новата луксозна боя на Оргахим е предназначена за вътрешно боядисване в помещения с изключително високи изисквания към покритията. Боята е на водна основа и притежава над 93% белота и е изключително устоичива на мокро триене. Съдържа необходимите съставки на грунд, което я прави подходяща за нанасяне без предварителна подготовка на основата. Продуктът има сатенен блясък и кадифена повърхност и със своя Клас 1 предлага на потребителите желаната покривност с нанасяне само на един слой.
Въведохме новата серия бои, с цел да променим схващането за българските продукти, като продукти от средния клас. Боите притежават най-високи характеристики и ще се предлагат на оптимална за пазара цена, като по този начин ще отговорят и на най-взискателните потребители, коментира Иван Соколов, изпълнителен директор на Оргахим АД. Компанията е провела множество сравнителните тестове за качество на новия продукт с конкурентни високопозиционирани чуждестранни продукти, като значителен брой от образците Леко Gold дори ги превъзхожда, каза още Соколов.
В България Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, лепила и смоли с повече от 105 годишна история. Днес във фирмата работят над 1200 човека. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли. Дружеството притежава регистрирани 12 търговски марки, като повече от 60% от продукцията се реализира на външни пазари. Регистрираните търговски марки на Оргахим са: Фасаген, Алутин, Балкид, Рувипласт, Винакол, Хамелекон, Protecta, Mefisto, Леко, Интерин, Еманел, Благо, Deko Professional, Spirit.
Развитието на предприятието е във всички посоки - преструктуриране на производството, създаване и внедряване на нови продукти, опазване на околната среда, ангажираност към проблемите на обществото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във