Банкеръ Daily

Новини

ОРЕШАРСКИ УДЪЛЖИ СРОКА НА БАНДЕРОЛИТЕ

Срокът на бандеролите за алкохол и за пури и пурети се удължава с три месеца. Стоките, облепени със старите бандероли, ще могат да се продават на пазара до края на септември т.г. Министърът на финансите подписа заповед за удължаването на валидността им, която предстои да бъде обнародвана в „Държавен вестник.
Удължаването на срока ще ограничи загубите на производители и търговци на спиртни напитки и тютюн, които трябва да подменят старите бандероли с нови, ако не са изчерпали наличните количества. Новите бандероли влязоха в сила от 1 януари, но възможността да бъдат продавани продукти със стария образец се запазва до 30 септември т.г. До сега срокът за валидност на бандерола на алкохола, пурите и пуретите бе до края на юни.
Новите образци за алкохола са розово-зелени, а за пурите и пуретите - сини. Себестойността на 1 бандерол за алкохол е 3 стотинки или 30 лева за 1000 броя, а за тютюневите изделия - 1,2 стотинки или 12 лева за 1000 броя.
Според Закона за акцизите и данъчните складове образецът на бандеролите и срокът на валидността им се определя със заповед на министъра на финансите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във