Банкеръ Daily

Новини

ОРЕШАРСКИ ЩЕ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА ЕКОФИН

Днес, 9 октомври 2007 г., министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в поредното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/ в Люксембург, съобщиха от ведомството.
Срещата ще се проведе под ръководството на Португалия, която в момента е председател и Европейския съюз. Министрите на финансите от страните членки ще обсъдят прилагането на Пакта за стабилност и растеж, качеството на публичните финанси в съюза, както и подобряването на конкурентноспособността на държавите-членки чрез подобряване на правната уредба. Очаква се да се приемат заключения относно икономическите аспекти на подхода на политика на гъвкавост на пазара на труда в комбинация с политика на социална сигурност при безработица (известен като подход Гъвкавост-сигурност). Предвидено е и обсъждане на сектора на финансовите услуги в Евросъюза.
Предвижда се Европейската комисия да представи информация относно преговорите с трети страни в областта на икономическите, финансовите и регулаторните въпроси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във