Банкеръ Daily

Новини

ОРЕШАРСКИ ОБСЪДИ С РАБОТОДАТЕЛИ ДАНЪЧНИЯ ПАКЕТ ЗА 2009 ГОДИНА

Пакета от промени в данъчните закони обсъдиха днес министърът на финансите Пламен Орешарски и представители на работодателските организации у нас. В дискусиите, които се състояха в министерството, участваха Ваня Тодорова, председател на Българския съюз на частни предприемачи (БСЧП) „Възраждане, Иво Прокопиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Камен Колев, заместник-председател на БСК, Цветан Симеонов, вицепрезидент на Българската търговско промишлена палата (БТПП), Ивелин Желязков, парламентарен секретар на АИКБ и Аднан Лидиянов, председател на комисия в ССИ.
От вчера промените в данъчните закони за 2009 година са публикувани на интернет страницата на министерството и срещата ни е в контекста на тяхното публично обсъждане, каза министър Пламен Орешарски. Министърът уточни, че те са проект и Министерството на финансите е отворено за всички разумни предложения. Той даде пример с промените в Закона за местните данъци и такси, които до голяма степен са съобразени с исканията на Националното сдружение на общините.
Заместник-министър Кирил Желев и директорът на дирекция „Данъчна политика Людмила Елкова представиха в детайли промените и мотивите, с които се предлагат.
Представителите на работодателските организации споделиха виждания по представените текстове, като голяма част от дискусията се фокусира върху промените, с които нашето законодателство се синхронизира с европейското изискване за равно третиране на данъчните субекти. Техните предложения ще бъдат разгледани преди внасянето на данъчния пакет в Министерски съвет и впоследствие в Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във