Банкеръ Daily

Новини

Орешарски: Догодина ще има позитивни резултати от работата на кабинета

„През следващата година ще излезем от политическата нестабилност. Очаквам догодина вече да има и позитивни резултати от работата на кабинета", заяви министър-председателят Пламен Орешарски пред Дарик Радио.


„Гледах справка за обществената подкрепа към правителствата в 28-те страни на ЕС. Цифрата 20 на сто доверие към кабинета не е лоша, има и по-лоши резултати", допълни той.


По думите му данните показват, че има сложни процеси в Европа. Има ситуации, при които правителствата губят подкрепа, но това не означава, че всеки път трябва да се правят избори, каза още премиерът.


„Бяхме засегнати от кризата - тя завари страните в Европа неподготвени, с големи публични дългове и големи дефицити", припомни премиерът.


Според него фактът, че кризата в Европа продължи по-дълго, отколкото в останалите части на света, е довело до допълнително напрежение в обществата.


„Хората ще оценят резултатите, оставете ни нас", каза Орешарски. Той за пореден път се обърна към протестиращите с думите: „Аз уважавам протестите, когато са формулирани искания. Самото отрицание заради отрицанието буди недоумение!".


Въпреки това той обясни, че в протестите имат и хубава страна, тъй като „филтрите в обществото стават по-чувствителни".


Пламен Орешарски допълни, че има по-сериозни въпроси, които могат да бъдат зададени от "Кой?".


"По-сериозните въпроси са свързани за начина на управление през последните четири години и за някои от тези хора, които сега морализаторстват, когато се провалиха във всички аспекти", смята премиерът.


Той за пореден път потвърди, че ще изпълнява програмата на правителството, докато може, тъй като е номиниран от парламента. Според Орешарски, европейските избори догодина ще са измерител на структурата на обществените нагласи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във