Банкеръ Daily

Новини

Оправдаха Лечков по обвиненията в търговия с влияние и измама

Окръжният съд в Стара Загора оправда напълно кмета на Сливен Йордан Лечков по обвиненията в търговия с влияние и измама. Прокуратурата ги повдигна след жалба на Илия Георгиев-Манастира, който твърди че през 2005 г. Лечков поискал и приел 5000 лв. дар от него за ОФК Сливен 2000, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителната агенция по горите.
Лечков се държа за пореден път крайно язвително в съдебната зала. Той заяви, че делото е инспирирано по политически причини. Така ще бъде до изборите. Другото ми дело е в понеделник. Това е един много смешен прокурор, който в съдебната зала ме нарече престъпник. Ще заведа жалба за набеждаване срещу прокурора Пламен Стефанов и срещу Илия Георгиев - Манастира. Това е стандартна комунистическа черта. Ако кажа българска черта, няма да сбъркам. Без да си позволявам да говоря от името на всички българи. В Западния свят, където съм живял и работил, човек е невинен до доказване на обратното. А в България е виновен до доказване на обратното. Това заяви пред медиите Лечков.
На свой ред прокурор Пламен Стефанов, когото Лечков обвинява в тормоз чрез серийно повдигане на обвинения, бе категоричен, че ще протестира оправдателната присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във