Банкеръ Daily

Новини

ОПЕРАТИВНИТЕ КОМУНИКАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ СТАРТИРАТ НА 1 ЮЛИ

Оперативните комуникационно-информационни центрове на Министерството на извънредните ситуации стартират работа на 1 юли. 24 от центровете в областните градове са напълно оборудвани и персоналът е обучен. Това каза вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем в Плевен. Тя инспектира подготовката на базата за спасителния отряд в града.
По време на посещението си, тя съобщи, че спасителните отряди на министерството ще получат по един съвременен автомобил за химическа, биологична и радиационна защита, оборудвани с необходимите измервателни уреди. Предвидено е и защитно оборудване и апаратура за спасителните екипи.
Въвеждането на Единния спешен телефон 112 върви по график, отбеляза министър Етем. По думите й, трите министерства, които изграждат Националната система 112 – Министерство на извънредните ситуации, Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването, работят много интензивно и спазват начертания график. Надяваме се до края на годината да предоставим услугата, както на всички български граждани, така и на чуждите, които се намират на територията на страната ни, посочи още тя.
Центровете на спешната линия в София и в Русе са готови. В процес на приключване са центровете в Монтана и Бургас, в ремонтни процедури са Варна и Кърджали. Системата за Единния спешен телефон 112 ще бъде тествана през октомври. До края на годината шестте центъра в страната трябва да могат да са взаимозаменяеми, така че ако един от центровете изключи, работата му да се поеме автоматично от друг, каза още министър Емел Етем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във