Банкеръ Daily

Новини

Оперативна група извършва оглед за установяване на причините и източника на изтеклия хлор в Ямбол

Оперативна група извършва оглед за установяване на причините и източника на изтеклия хлор в Ямбол. Товаnbsp; съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол.


Днес в 3.40 ч. е получен сигнал в полицията от служители на фирма на ул. bdquo;Ямболенrdquo; в индустриалната зона на града, че усещат силна миризма на задушлив газ.


На мястото незабавно са изпратени дежурните полицейски автопатрули и екипите на пожарната. На сигнала са се отзовали и три екипа на спешната помощ.


Не се е наложило евакуация на служители на фирмата и оказване на медицинска помощ. Няма пострадали хора.


При извършеното замерване в района с газ-сигнализатор bdquo;Дрегерrdquo; е установено наличие на хлор във въздуха 0,7 ppm, при пределно допустими 0,5 ppm. Миризма на задушливия газ е усетена и на територията на града.


Установено е, че във фирмата, чийто служители са подали сигнала, няма производства, ползващи хлор. Екипите са насочени към бившия химичен завод bdquo;Ямболенrdquo;, в района на който се намира фирма bdquo;Верея-химrdquo;. Извършва се оглед от дежурна оперативна група за установяване на причините и източника на изтеклия хлор.


Работата по случая продължава. Образувано e досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във