Банкеръ Daily

Новини

ОМБУДСМАНЪТ ЩЕ СЕ СРЕЩА С НОВИТЕ КМЕТОВЕ ОТ ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

На 05 декември 2007 г. (сряда) омбудсманът на Република България, г-н Гиньо Ганев, организира в Пловдив регионална конференция на тема: „Правата на гражданите, доброто управление и местната власт”. В нея ще участват новоизбраните кметове на общини от областта, местни обществени посредници, териториалните структури на централната администрация в Пловдив, както и представители на неправителствени организации.
Омбудсманът Гиньо Ганев счита, че нито местната, нито централната власт са достатъчно подготвени, за да посрещнат новите отговорности, пред които децентрализацията ги изправя. В този смисъл, целта на регионалната среща, организиранa от институцията, е да бъдат обсъдени трудностите и проблемите, свързани с децентрализацията на властта, както и да бъде засилено взаимодействието между омбудсмана и общините за осъществяване на принципите на добро управление. За последния един месец подобни срещи с представителите на местната власт бяха проведени в градовете Видин, Велико Търново, Русе и Перник.
След конференцията институцията на омбудсмана ще открие временна приемна за граждани в сградата на Областната администрация в Пловдив. Експертите на омбудсмана ще приемат жалби и сигнали за нарушения на права и свободи на гражданите от държавните и общински органи и техните администрации, както и от лицата, предоставящи обществени услуги (водоснабдяване, топлофикация, електроразпределение и др.).

Facebook logo
Бъдете с нас и във