Банкеръ Daily

Новини

Оливър Рьогл оглави Райфайзенбанк (България)

Надзорният съвет на Райфайзенбанк (България) избра Оливър Рьогл за председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката. Той ще наследи поста от Момчил Андреев.


Рьогл вече е получил одобрение от БНБ и ще заеме новия си пост от 1 август 2013-а. Дотогава функциите на главен изпълнителен директор ще продължат да бъдат изпълнявани от Ценка Петкова, която понастоящем е главен финансов и главен оперативен директор.


Оливър Рьогл започва кариерата си в Групата Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) през 1991 година. През 2001-а той става член на управителния съвет на дъщерната банка на РБИ в Сърбия, а от ноември 2005 г. е нейн главен изпълнителен директор. Под негово ръководство Райфайзен банка а.д. - Сърбия е била отличавана многократно с престижни международни и национални награди, сред които няколко пъти Най-добра банка в Сърбия на списание Global Finance, Най-добра банка в Сърбия според списание Euromoney и Банка на годината в Сърбия на The Banker.


Оливър Рьогл е роден във Велс, Австрия през 1964 г. и е завършил Икономическия университет във Виена. Той е магистър по икономически и социални науки със специализация Банки и финанси. Специализирал е и в Университета в Илинойс, САЩ. Владее немски, английски и сръбски език, и ползва руски и френски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във