Банкеръ Daily

Новини

Олег Недялков оглави надзора на България инвест

Олег Недялков беше избран за председател на надзорния съвет на България инвест на общото събрание на банката, което се проведе на 4 август.
Акционерите увеличиха и броя на членовете на надзора от пет на шест. Освен Олег Недялков в него са Максим Сираков - първи изпълнителен вицепрезидент на Алианц България Холдинг, Емил Гаврилов - изпълнителен директор на Застрахователно дружество Енергия, Теменуга Ненова - изпълнителен директор на Застрахователно и презастрахователно дружество България, София Христова - изпълнителен директор на Пенсионно-осигурително дружество Алинц България, и Радка Ръсина - главен счетоводител на България инвест.
На първото си заседание надзорният съвет избра Светлозар Каранешев за член на управителния съвет, който ще е и изпълнителен директор на банката. По този начин оперативното ръководство на България инвест придоби следния вид: Димитър Желев - председател, негов заместник е Страхил Видинов, който ще бъде и главен изпълнителен директор, Димитър Костов и Светлозар Нешев - изпълнителни директори, а Христо Бабев, който завежда Планиране и контролинг в банката, е член на управителния съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във