Банкеръ Daily

Новини

Оланд призова сирийската опозиция да сформира правителство

Френският президент Франсоа Оланд призова сирийската опозиция излъчи временно правителство, пише bdquo;Гардиънrdquo;.


bdquo;Франция моли сирийската опозиция да сформира временно правителство, всеобхватно и представително, което може да стане законен представител на нова Сирия. Франция ще признае временното правителство на Сирия, веднага щом то бъде сформирано. Ние включваме нашите арабски партньори, за да ускорим тази стъпкаrdquo;.nbsp; Това заяви президентът на Франция Франсоа Оланд на среща с френските посланици в Елисейския дворец,.


Тази позиция обаче не бе съгласувана със западните държави. От Белия дом квалифицираха изказването като прибързано. Според САЩ и Великобритания опозицията е разединена и неефективна и няма потенциал да излъчи временно правителство. Основната опозиционна група, в лицето на Сирийския национален съвет, който действа извън страната, не е съгласна да се коалира с бунтовническите фракции, за да не изгуби влиянието си.


Изказването на Оланд дойде на фона на поредната кървава офанзива на режима. Сирийски бойни хеликоптери атакуваха източните предградия на Дамаск, при което загинаха най-малко 60 души, твърдят бунтовниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във