Банкеръ Daily

Новини

Окръжният съдия от Варна и бивш евродепутат от ГЕРБ Душана Здравкова подаде оставка

Окръжният съдия от Варна и бивш евродепутат от ГЕРБ Душана Здравкова подава оставка заради изборът на ВСС за председател на Софийския градски съд.
Едно много трудно решение, но много дълбоко мотивирано от последното решение на ВСС, а и изобщо от последните месеца на неговата дейност. Защото ми се струва вече, че е видно от всички страни, че е пречупен гръбнакът на цяла една институция, на съдебната система. Мисля, че е смачкано и превърнато в придатък правосъдието на България.Това азяви Здравкова пред БНР.
Искам да подкрепя с този си акт малцината колеги от ВСС, които имаха достойнството да постъпят почетено и да се възпротивят на тази кандидатура. Искам да подкрепя и колегите от СГС, които са написали писмо и са изразили своето становище. Виждате, че в случая гилдията, мнението на колегите, на съдиите не се зачита. Нещо повече правят се опити да бъдат сплашени, каза още Здравкова.
Около избора на Владимира Янева за председател на СГС стана ясно, че тя е приближена на вътрешния министър Цветан Цветанов. Самият Цветанов коментира, че изборът на Янева е направен според нейните професионални качества, а не по политически съображения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във