Банкеръ Daily

Новини

Официално представиха новия консул на Италия в Ст. Загора

Почетният консул на Италия в Стара Загора Марко Бузети, бе официално представен днес на среща в общината. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Зам.-кметовете Велизар Балабанов и проф. Димитър Динев посрещнаха делегация от членове на Сдружение на италианските предприемачи в България - „Конфиндустрия България”, водени от директора на сдружението Федерико Каси. „Ще помагам активно на предприемачи от Италия, които искат да опознаят и се установят в региона. Не само София и Пловдив са привлекателни за нашите инвеститори. Специално в този южен регион интересите ни стигат до Свиленград, Кърджали, Хасково и други селища. Нужна ми е подкрепа от институциите, за да покажем заедно, че в България не е трудно да се инвестира”, каза на срещата Марко Бузети.
Зам.-кметът Велизар Балабанов подчерта привлекателността на Старозагорски регион за чуждестранните инвеститори и обеща подкрепата на Община Стара Загора. Той представи възможностите на новата Индустриална зона за предоставяне на земя и инфраструктура за създаване на бизнес тук. „Очакваме да дойдат производители, защото Стара Загора разполага с висококвалифицирана работна ръка”, подчерта на срещата зам.-кметът Велизар Балабанов.
В срещата участваха представители на италианските фирми „България Терм”, „Микроареа”, „Ренус”, „Гуала”, които имат представителства в страната ни.
През месец юли 2008 г. на двудневно посещение в Стара Загора беше посланикът на Италия в България Стефано Бенацо. По негова инициатива търговско-промишлена палата организира среща с местни предприемачи. В нея участваха представители от различни сфери на икономиката, като целта на срещата е опознавателна за търсене на насрещни бизнес интереси. На срещата на Негово Превъзходителство Стефано Бенацо с кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев бе обсъдена темата за необходимостта от установяване в Стара Загора на Почетен консул на Република Италия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във