Банкеръ Daily

Новини

Одобриха търговото предложение дървообработващата фабрика Бряст - Д

Комисията за финансов надзор е одобрила търговото предложение от Иван Калинков за закупуване чрез инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД на акции на дървообработваката фабрика Бряст - Д АД, Добрич от останалите акционери на дружеството.
Търговият предложител е подписал с Албена инвест - холдинг АД споразумение за следване на обща политика по управление на компанията чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас. Предложената цена по търговото предложение е в размер на 4.37 лв. за една акция.
Основната дейност на компанията е свързана с производство на пълна гама обзавеждане за хотели и ресторанти, офиси и магазини, вили и домове по типов и индивидуален проект.
Основано през 1963 г., мебелното предприятие Бряст-Д е специализирано в производството на пълна гама обзавеждане за хотели и ресторанти, офиси и магазини, вили и домове по типов и индивидуален проект от масивна дървесина, различни видове фурнири, фурнировани и ламинирани плоскости. От 2005 г. в предприятието е въведена система за управление на качеството, серифицирана по стандарт ISO 9001:2000. По настоящем във фирмата работят 100 души.
Предприятието е работило по големи проекти в Германия, Франция и Холандия. В Швейцария се осъществено комплексно обзавеждане на хотел Des Masques в курорта Анзер, който е част от портфейла на к.к. Албена. Освен това е извършено цялостно обзавеждане на над 30 алпийски вили с мебели от масивна дървесина и различни видове фурнир.
През 1996 г. дружеството е включено в списъка за масова приватизация с 90% от капитала и в момента мажоритарен собственик е Албена - инвест холдинг АД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във