Банкеръ Daily

Новини

Одобриха надзорниците на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол

Народното събрание одобри предложения седемчленен състав на Надзорния съвет на новата Агенция за приватизация и следприватизационен контрол.
В него бяха избрани предложените от ГЕРБ Юлия Ненкова, която сега е заместник-кмет на София, Орлин Иванов - заместник-председател на общинския съвет в София, и бизнесменът Михаил Владов. Останалите парламентарни групи участват с по един член. От Коалиция за България това е Руси Статков, който досега беше член на надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол, а предложения от ДПС Севджан Съдкъев запозва поста си в надзора. Адвокатът Петър Петров пък е номиниран от Атака, докато Димитър Бъчваров, който е член на бившия надзор на Агенцията за приватизация и заместник-председател на Демократи за Свободна България ще продължи да е част и от новия състав на надзора по предложение на Синята коалиция.
С приетите преди време промени Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол бяха обединени, а сега депутатите освободиха от длъжност всички членове на надзорните съвети на двете ведомства.
Седемте члена на надзора ще изберат помежду си председател на борда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във