Банкеръ Daily

Новини

Одобрено е изпълнението на нови проекти за гарантиране на сигурността на външните за ЕС български граници

Правителството одобри изпълнението на нови проекти, с които ще се гарантира още по-висока степен на сигурност на външните за Европейския съюз български граници.
Допълнителните мерки, чиято реализация е осигурена с 18 333 500 лв., включват въздушно наблюдение на външните граници, осигуряване експлоатацията на летателните апарати над море и в зимни условия, осъществяването на граничния режим в териториалното море и вътрешните морски води. Отпуснатите средства са и за настройка на доставените по Инструмента Шенген базова и мобилни станции за осъществяване на връзка с обзорната сензорна система, както и за финансиране на проекта за присъединяване на България към системата ШИС ІІ и EUCARIS, отнасяща се до Договора от Прюм.
Предвидено е и финансирането на конкретни дейности във връзка с присъединяването на Република България към Шенгенското пространство в съответствие с потребностите на Министерство на отбраната и областните управители на Софийска, Бургаска, Видинска, Кюстендилска и Ямболска области.

Facebook logo
Бъдете с нас и във