Банкеръ Daily

Новини

ОБВИНЕНИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ ОСТАВАТ В АРЕСТА

Варненският апелативен съд остави в ареста обвинените за отвличане и изнудване Мирослав Михалев /25год./ и Ангел Колев /32год./. Магистратите прецениха като правилно и законосъобразно първоначалното им задържане от Варненския окръжен съд на 7 юни тази година и отказа на същия съд да промени мярката им за неотклонение задържане под стража през миналата седмица.
Михалев и Колев бяха задържани заедно с Петър Благоев /24год./, Николай Илиев /20год./ и Николай Тошев /27год./, при специализирана акция на полицията във Варна в началото на юни. Мъжете са част от престъпна група за контрол над наркопазара в морския град. Членовете на наказателна бригада отвличали улични наркопласьори и след побой и заплахи принуждавали дилърите да работят за тях. Мирослав, Ангел и другите, разследвани по това дело имат повдигнати обвинение за участие в по 3 престъпления - организирана престъпна група, изнудване и отвличане, а Тошев само за първите две.
Днес Апелативният съд прецени, че са налице неопровержими доказателства, че Михалев и Колев са съпричастни към възведените им обвинения. Съдът потвърди изводите на първоинстанционния съд, че материалите по делото дават недвусмислени сведения за реализираните престъпления. Събрани са достатъчно доказателства, гласни и писмени, които водят до обосновано предположение, че мъжете са извършили деянията, за които са им повдигнали обвинения. Става дума за добре функционираща група, създала стройна организация с обмислени действия, която изключва обичайната улична престъпност. Престъпленията са осъществени с фрапираща бруталност, побой над различни лица, изнудване, тормоз и заплахи. Групата внимателно подбирала жертвите си, основно за да ги принуди да продават дрога за тях.
На аргументите на защитата, че по време на престъпленията Ангел Колев е излежавал присъда във варненския затвор прокуратурата противопостави аргументи, които по безспорен начин установяват престъпната схема, по която групата е действала. По несъмнен начин са доказани близките отношения между обвиняемите и най-вече желанието им да реализират престъпни посегателства. Ангел изтърпява наказание лишаване от свобода в настоящия момент, а по-леките присъди позволяват на осъдените лица да живеят на по-лек затворнически режим и да работят в града. Мирослав също е бил осъждан Съдебно минало на мъжете, тежестта на престъпленията, извършени брутално водят съда до извода, че ако са на свобода Михалев и Колев може да се укрият или да извършат друго престъпление.
Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във