Банкеръ Daily

Новини

ОБВИНЕН В УБИЙСТВО ОСТАВА В АРЕСТА

Варненският апелативен съд остави в ареста задържания за опит за убийство Валентин Вълков. Срещу 33-годишния мъж има досъдебно производство във връзка с опита за убийство на Ангел Стоянов, който беше намушкан с нож в гърдите в първите часове на 19 май тази година пред заведение в центъра на Варна. Пострадалият е бил отведен в Спешния център лично от Валентин Вълков и е бил приет в шокова зала със забития в гърдите му нож. След лекарска намеса животът му е бил спасен.
Според съда има събрани достатъчно доказателства, че Вълков е извършител на деянието. Престъплението е тежко по смисъла на закона и наказанието, което се предвижда за него е затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна.
Апелативният съд указа на прокуратурата да обърне внимание на разследващите органи, които за 5 месеца са извършили само един разпит по делото. Неоправдано е бездействието на разследващите, при условие, че има възможност да се извършат други процесуално-следствени действия, а сроковете, предвидени за тях в НПК изтичат, смятат апелативните съдии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във