Банкеръ Daily

Новини

ОБСЪЖДАТ ПРИЛАГАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ

На 1 и 2 октомври 2008 г. в Дом 2 на Резиденция „Бояна” ще се проведе Първата международна конференция, посветена на въпросите на електронното правителство. Конференцията се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с Министерството на публичната администрация и иновациите на Италия и в партньорство с „EuroSpace”.
В официалното откриване на форума ще вземат участие министърът на държавната администрация Николай Василев, съветникът на министъра на министъра на публичната администрация и иновациите на Италия Джовани Триа, регионалният министър по въпросите на защита на потребителите и намаляване на административните процедури на Регион Лацио Марио Микеланджели, изпълнителният директор на EuroSpace Ренато Лукарини, както и висши служители от администрации на Гърция и Сърбия.
Непосредствено след официалното откриване ще бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между Министерството на държавната администрация и търговски банки, както и между МДААР и общински администрации във връзка с използването на средата, осигуряваща електронни разплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път. Изграждането на среда за електронни разплащания се реализира по проект на ведомството на Николай Василев, финансиран по Оперативната програма „Административен капацитет.
Форумът има за цел да очертае мястото на електронното управление в администрациите на държавите членки на ЕС, да представи основните проекти в областта на електронното правителство в България, да стимулира сътрудничеството между отговорните институции, както и да представи утвърдени добри практики в областта. Това събитие не само ще популяризира усилията и напредъка на България в областта на електронното правителство, но и ще стимулира инициативността от страна на администрациите от всички нива за продължаване на модернизационните процеси.
В рамките на събитието участие ще вземат представители на организации и институции, ангажирани с процесите на въвеждане и развитие на електронното правителство - политици, изследователи, представители на Европейската комисия и на институции от държавите членки, представители на бизнеса

Facebook logo
Бъдете с нас и във