Банкеръ Daily

Новини

ОБСЪЖДАТ ОБРАЗОВАНИЕТО НА КРЪГЛА МАСА В ДОСПАТ

Евродепутатът Филиз Хюсменова и кметът на община Доспат Антим Пържанов провеждат кръгла маса за образованието на 23 май от 14.00 ч. на в залата на Общинския съвет в Доспат, съобщиха от кабинета на еводепутата. Тя е посветена на Деня на славянската писменост и култура.
Темата на инициативата е „Образователната система – бъдеще за децата на България”. В нея ще вземат участие образователни дейци от общината и региона, кметове на населени места, общински съветници, представители на синдикатите и неправителствени организации, работещи в сферата на образованието. Програмата предвижда кметът да представи образователната стратегия на Община Доспат, като открои областите, нуждаещи се от промяна и от подкрепа.
Филиз Хюсменова ще поздрави участниците по повод празника 24 май и ще ги запознае с инициативата на евродепутатите либерали от ДПС за представяне на страната ни и българската култура в Европейския парламент от известни български дейци.
В кръглата маса ще се включи и народният представител Хюсеин Хамди, член на комисията по образование в българския парламент. Той ще говори за последните законодателни промени в образованието, ще обсъди с присъстващите делегираните бюджети и последиците от тях за училищата и населените места. Представител на Министерството на образованието и науката ще отговори на въпросите, касаещи работата на ведомството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във