Банкеръ Daily

Новини

ОБСЪЖДАТ МОРСКАТА БЕЗОПАСНОСТ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ ВЪВ ВАРНА

Международната конференция Морска безопасност и търсене и спасяване на море започва днес във Варна. По време на форума ще се проведе и първото съвещание на стратегическата комисия на България по морско търсене и спасяване, съобщава Радио Варна.
Двата акцента в конференцията са готовността на местните и държавни власти и готовността на всички черноморски държави за координация на действията по търсене и спасяване на море.
За участие във форума са поканени водещи специалисти от страни от ЕС и морски организации. Българските експерти ще предложат на черноморските държави да бъдат създадени общи черноморски цивилни сили за търсене и спасяване по море. Според статистиката за една година при инциденти с кораби в Черно море са загинали 30 души.
Ще бъдат разисквани международната и европейско политика за морска безопасност и търсене и спасяване на море и добрите практики в тази насока.
Във форума ще се дискутират и мерките на държавите - нормативни, финансови и организационни - за подобряване на морската безопасност и търсенето и спасяването по море.

Facebook logo
Бъдете с нас и във