Банкеръ Daily

Новини

Обсъждат бъдещето на семействата в Европа на неформална среща на министрите по демографска и семейна политика

Постоянното представителство на България към Европейския съюз Иванка Христова ще участва в Неформална среща на министрите по демографска и семейна политика, която се провежда в Унгария .
На форума ще бъдат обсъдени темите за бъдещето на семействата в Европа и мерките по семейната политика в европейски контекст. Акцентите по първата тема са свързани с демографските предизвикателства, миграционните процеси, трансформацията в моделите на семейството и домакинствата. Втората тема обхваща политиките в подкрепа на семейството, съчетаване на работата и семейния живот и насърчаване на равенството между половете.
По първата тема Иванка Христова ще запознае участниците със семейната политика в страната, както и важността в разпределението на ролите между жените и мъжете в рамките на семейството и между ангажиментите на семейството и на обществото. По втората тема тя ще представи политики и добри практики, доказали се като успешни при насърчаване на благосъстоянието на семействата. В изказването й се отбелязва, че интегрираната политика за децата и семейството е един от приоритетите на българското правителството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във