Банкеръ Daily

Новини

Обсъждаме износ на българско кисело мляко за Китай

Възможностите за износ на българско кисело мляко в Китай бяха една от обсъжданите теми по време на срещата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с китайска делегация, водена от Цао Джънхай, висш съветник към правителството на автономен район Вътрешна Монголия, съобщиха от ведомството. В срещата са участвали и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов, изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони Валери Андреев и изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Венцислав Георгиев.
Китайската делегация, която включва представители на селското стопанство и животновъдството, информационните технологии, търговията, образованието и културата, е на посещение в България, за да проучи възможностите за инвестиции у нас.
Министър Трайков е представил пред гостите от Вътрешна Монголия инвестиционния климат в страната. Той е акцентирал върху макроикономическата стабилност, най-ниските данъци в Европа, достъпът до европейско финансиране по линия на структурните фондове на Евросъюза, ниските производствени разходи като основни конкурентни предимства на България.
За България е интересен китайският опит в добива на газ от лигнитни въглища, а китайската страна проявява интерес за сътрудничество в индустриалната зона в Телиш, стана ясно по време на срещата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във