Банкеръ Daily

Новини

Общо 85 са загиналите от началото на кофликта между Хамас и Израел

Поредни жертви взе военното противопоставяне между Хамас и Израел. Десет цивилни граждани и двама полеви командири на Хамас са загинали, а най-малко 30 други палестинци са ранени при нови масирани въздушни удари тази сутрин в Ивицата Газа. Според официален Тел Авив при операцията са поразени десетки цели на ислямската групировка.Трима палестинци, сред които малко дете, бяха убити при удар на еврейската авиация при бомбардировка в квартал Зейтун в Газа. Загинали са 23-годишна жена, 35-годишен мъж и 5-годишно дете, заяви говорител на министерството на здравеопазването в Газа.


Израелската атака имаше и тази нощ. Освен от самолети анклавът бе обстрелван и от бойни кораби.


Общо 31 палестинци, повечето от които жени и деца, бяха убити при мащбан операция вчера, която бе и най-кървавата от началото на конфликта миналата седмица.Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова Израел и палестинската организация Хамас да прекратят насилието чрез посредничеството на Египет.


Общо загиналите от старта на военните действия до сега са 82-ма палестинци и трима израелци. Ранени са 660 жители на Газа и 41 евреи.


Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се съберат на спешно заседание в Брюксел, за да обсъдят конфликта в Ивицата Газа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във