Банкеръ Daily

Новини

Общо 520 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на река Дунав

Общо 520 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на река Дунав. Това съобщиха от Агенцията по рибарство и аквакултури.
При проверки на река Дунав, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Агенцията в Монтана са иззели 6 мрежи с обща дължина 400 метра. Част от мрежите /4 бр. мрежи с дължина 200 метра/ са открити и извадени от лимана на пристанище Лом. Мрежите са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.
Инспектори на ИАРА Плевен също през почивните дни са извършили проверка по рака Дунав, край Белене. Иззети са 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 120 метра, за които е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 15 кг. риба е върната във водите на р. Дунав.
При проверка на яз. “Ковачица” – край Лом, инспектори от Монтана са забелязали бракониер, който вади заложени мрежи. Нарушителят е видял инспекторите, отправил се е към брега и е избягал, като е изоставил лодката си и мрежите. Инспекторите са сигнализирали на служители от РПУ Лом и след проверка е установена самоличността му. Инспекторите са съставили акт на нарушителя за незаконен улов, като са конфискували лодката му и 4 мрежи с обща дължина 200 метра.
Инспектори от Перник са хванали нарушители на езеро “Байкал”. При проверка на езерото, инспекторите са хванали четирима нарушители с 2 лодки, извършващи улов в езерото, което целогодишно е забранено за риболов. На бракониерите са съставени 4 акта за незаконен улов и от тях са конфискувани двете лодки и 8 въдици. От езерото са извадени и 2 бр. мрежи с обща дължина 35 метра на неизвестен извършител, за които е съставен констативен протокол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във